Het Team

 

Dr. Leon Mur, CEO en oprichter

leonmur
Leon is een ondernemer met een achtergrond in de plantenveredeling, de tuinbouw en de levenswetenschappen in de breedte. Eén van zijn recente wapenfeiten is de strategische R&D joint venture die verschillende sierteeltveredelingsbedrijven onder zijn leiding hebben opgezet (2016-2018). Van 2011-2018 was Leon directeur van het Kenniscentrum Plantenstoffen, en van 2007-2011 was hij projectmanager van het Leiden Bio Science Park.

Zijn bedrijf Iventus (2006-heden) staat bekend om zijn toonaangevende conferenties in de levenswetenschappen. Leon startte zijn carrière in het bedrijfsleven als manager biotechnologisch onderzoek bij groenteveredelaar Enza Zaden (1997-2005). Leon heeft een PhD in moleculaire biologie van planten van de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij ook werkte als post doc. Zijn onderzoek was gericht op regulerende genen die invloed hebben op bloemontwikkeling.


Miranda de Regt, medeoprichter, corporate communications & affairs

Miranda de Regt
Miranda is zelfstandig entrepreneur sinds 1994. In 2006 was zij samen met Leon Mur oprichter van Iventus, het bureau dat gespecialiseerd is in het organiseren van conferenties in levenswetenschappen. Daarvoor was zij eigenaar van een succesvol bedrijf in secretariële dienstverlening, totdat zij dit in 2004 verkocht.

Miranda is een echte alleskunner, die beschikt over ruime ervaring in verschillende bedrijfstakken en een groot netwerk heeft. Bovendien heeft ze het vermogen om de verbinding te leggen met mensen met uiteenlopende achtergronden.
 

Richard Feron, Chief Scientific Officer

RFeron
Richard werkt sinds 1993 in het veld van de Moleculaire Biologie. Na de Radboud universiteit ging hij werken voor Keygene, waarna hij bij het groentezaad veredelings bedrijf Nunhems terecht kwam. De laatste 7,5 jaar was hij actief als groepsleider technologie ontwikkeling bij ENZA zaden R&D.


Lisette van Brakel, Research Assistant

Lisette van Brakel
Lisette is in 2014 de bachelor Biotechnology begonnen bij Hogeschool Inholland, tijdens deze bachelor ging haar interesse al uit naar de plantenbiologie. In 2020, is Lisette afgestudeerd van de master Biological Sciences met als specialisatie Green Life Sciences, bij de Universiteit Van Amsterdam. Na verschillende stages in de agrarische sector is ze haar carrière bij Spadix begonnen.
 

Saskia Mulder, Research Assistant

Saskia Mulder
Saskia is in 2015 begonnen aan de bachelor Biologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar interesse voor de moleculaire planten biologie ontwikkelde. Daarop volgend is ze in 2018 gestart met de master Biological Sciences aan de Universiteit van Amsterdam met de track Green Life Sciences. Na haar afstudeerstage bij Enza Zaden in 2020 is ze begonnen bij Spadix.